Skip to main content

Győzze le a betegséget: tippek az influenza megelőzésére.

Győzze le a betegséget: tippek az influenza megelőzésére.

Hogyan védheti meg magát:

 

A gyermek iskolából való távolmaradásának minden napja újabb kiesést jelent a tanyagban, melyet be kell pótolni. Az alábbi szabályok betartásával nem csak azt tudja megakadályozni, hogy gyermeke kihagyja az órákat , hanem a kórokozók terjedését is az influenzaszezonban.

 

1. Oltsa be gyermekeit és önmagát az influenza ellen. Javasolt, hogy a hat évnél idősebb korúak minden évben kapjanak influenza elleni védőoltást. Ez az elsődleges és a legfontosabb módszer a betegség megelőzésére.

2. Védje meg magát és gyermekeit a fertőző betegségektől - akadályozza meg a kórokozók terjedését:

  • Köhögéskor és tüsszentéskor takarja el a száját és az orrát zsebkendővel.
  • Mosson kezet szappannal és forró vízzel.
  • Emlékeztesse a gyermekeket, hogy ne érintsék meg a szemüket, szájukat és az orrukat a kezükkel.

3. Kerülje a betegekkel való érintkezést. Ha beteg maradjon otthon,. Tanítsa meg a gyerekeknek, hogy a köhögő vagy tüsszentő diákokkal kerüljék a kapcsolatot, és ne engedje el őket otthonról, ha betegek.

 

4. Kövesse az otthoni egészséges szokásokat. Szülőként azzal segíthet a kórokozók terjedése elleni harcban, ha a munkalapokat és a gyakran megérintett tárgyakat, például ajtókilincseket és a villanykapcsolókat alaposan letisztítja és fertőtleníti.

További cikkek

  • Hogyan védekezhet az influenzavírus ellen? January 2021 Hogyan védekezhet az influenzavírus ellen? Hogyan terjed az influenza? Meddig élhetnek túl vírusok a felületeken? Hogyan előzheti meg a megfertőződést? #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
  • Hogyan kell hatékonyan kezet mosni? January 2021 Hogyan kell hatékonyan kezet mosni? A kézmosás egyszerű és hatékony módszer a mikroorganizmusok terjedésének megállítására. Tudja meg, mikor és hogyan lehet a lehető legjobban kezet mosni. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
More ideas & tips