Skip to main content

Családi útmutató a megfelelő otthoni higiéniához

Családi útmutató a megfelelő otthoni higiéniához

Kórokozók és gyakori gyermekbetegségek áttekintése:

 

 • Gyakori légúti fertőzések, amelyek köhögést és megfázást okoznak.
 • Amikor a gyerekek először találkoznak a kórokozókkal a velük egykorú gyerekek csoportjában, az immunrendszerük fejlődése még folyamatban van, és eltarthat egy ideig, mire reagál a fertőző kórokozókra
 • Azoknak az idősebb gyermekeknek, akik először kerülnek kapcsolatba egy gyerek csoporttal, az első években gyakori fertőzések nagyobb kockázatot jelentenek, mint társaikra.

A baktériumok eltávolítása a konyhából

Számos élelmiszer eredetű betegség is az otthoni mikrobákkal kapcsolatos. Ne felejtse el rendszeresen fertőtleníteni a konyha legfontosabb területeit, beleértve a csapokat és a vágódeszkákat, valamint minden használat után fertőtlenítse és szárítsa meg a szivacsokat vagy konyharuhákat (vagy használjon eldobható kendőket). Ne feledkezzen meg a leggyakrabban érintett felületekről sem, mint például kilincsek, szekrényfogantyúk, világításkapcsolók stb.

 

Kórokozók eltávolítása a fürdőszobából 

 

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a WC-ülőke a legszennyezettebb hely a fürdőszobában, de a kutatások azt igazolják, hogy valójában WC-öblítő tartály az. Ne felejtse el rendszeresen fertőtleníteni a fürdőszoba legfontosabb pontjait, például a csapot, az öblítőtartályt és a fogantyúkat. A nagy páratartalmú fürdőszobákban, problémát jelenthet a penész, ezért győződjön meg arról, hogy a helyiség jól szellőzik, és rendszeresen fertőtlenítse a penészre fogékony területeket, például a zuhanytömítéseket. Bátorítsa családját, hogy öblítés előtt csukják le a WC-ülőkét, mivel ezzel csökkenthető a kórokozók terjedése a fürdőszobában az öblítések során. Ne felejtse el rendszeresen fertőtleníteni a zuhanyrózsát, hogy megakadályozza a fertőzés terjedését.


Otthon végzendő tevékenységek, hogy gyermeke ne terjesszen kórokozókat az iskolában:

 

 • Tartsa tisztán az iskolatáskát/hátizsákot, különösen, ha ételt is hordanak benne.
 • Győződjön meg arról, hogy a tornaruha hetente egyszer ki legyen mosva
 • Mossa a ruhákat magas (60 °C vagy annál magasabb) hőmérsékleten. Feltétlenül adjon hozzá fertőtlenítőszert, például Lysol® fertőtlenítő mósószeradalékot*, különösen, ha 60 °C alatti hőmérsékleten mos.
 • Győződjön meg arról, hogy gyermekei gyakran mosnak kezet és betartják a megfelelő kézmosás szabályait, valamint a higiénikus "savoir vivre" -t alkalmazzák köhögéskor és tüsszentéskor. Bátorítsa őket arra, hogy tartsák magukat ezekhez a szokásokhoz az iskolán belül és kívül.


Hogyan lehet megelőzni a betegségeket az iskolában:

 

 • A kórokozók terjedésének csökkentése érdekében a gyermekeknek rendszeresen kezet kell mosniuk az iskolában, például szünet előtt és után, minden étkezés előtt és után, vagy más gyerekekkel való érintkezés után.
 • A gyermekeknek WC-használata, köhögés, tüsszentés vagy orrfújás, iskolai felszerelések megérintése, valamint piszkos, nem fertőtlenített felületekkel való érintkezés után is kezet kell mosniuk.

 

* A biocid termékeket körültekintően kell használni. Kérjük, minden használat előtt olvassa el a címkét és a termékinformációkat.

További cikkek

 • Hogyan neveljük gyermekeinket, hogy többet tudjanak a kórokozókról? 4 tipp a szülőknek. January 2021 Hogyan neveljük gyermekeinket, hogy többet tudjanak a kórokozókról? 4 tipp a szülőknek. Sajnos a gyerekek és a kórokozók előfordulhat, hogy vonzzák egymást. Szerencsére számos módszer létezik, hogy még a kisgyermekek is megértsék a kórokozók ezen láthatatlan erejét. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
 • Kórokozók eltávolítása: különbség a tisztítás és fertőtlenítés között. January 2021 Kórokozók eltávolítása: különbség a tisztítás és fertőtlenítés között. Rengeteg felületen megtapadnak és otthona minden, még a legkisebb repedéseiben is rejtőzködnek. Bármikor készen állnak a támadásra. Ez nem egy horror jelenet - ez a teljes igazság a kórokozókkal kapcsolatban. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
More ideas & tips