Skip to main content

Aggódik, mert ismét indul a tanév? Íme néhány tipp a kórokozómentes iskolás évekre

Aggódik, mert ismét indul a tanév? Íme néhány tipp a kórokozómentes iskolás évekre

Új tanárok, új barátok, új tantárgyak - az iskolába való visszatérés izgalmas, de egyben a kórokozók visszatérését is jelenti. A következő tippek segítenek gondoskodni gyermekei egészségéről az iskolai órák alatt is, hogy Ön nyugodt lehessen.

 

1. Rutinszerű orvosi vizsgálat

 

A gyermekorvosnál végzett kontroll látogatásnak köszönhetően biztosítani tudja, hogy gyermekei teljesen egészségesen térjenek vissza az iskolába.

 

2. Kézmosás


A betegség egyik leggyakoribb oka a gyermekek körében a kórokozók átadása azzal, hogy kezükkel arcukhoz érnek. Ezért érdemes arra ösztönözni a gyermekeket, hogy gyakran mossanak kezet, különösen olyan tárgyak használata után, mint például hegyező vagy számítógép.

 

3. "Savoir vivre" gondoskodik a higiéniáról

 

Tanítsa meg gyermekeit, hogy tüsszentéskor vagy köhögéskor takarják el a szájukat zsebkendővel vagy könyökükkel. Használat után a gyermekek dobják el a zsebkendőt. Emlékeztesse a gyermekeit, hogy mossanak kezet antibakteriális szappannal.

4. Egészséges életmód

 

A kiegyensúlyozott étrend és a hosszú alvás csodákra képes a gyerek immunrendszerét tekintve. Készítsen gyermekének az iskolába egészséges ételeket és harapnivalókat. Gondoskodjon arról, hogy gyermekei hétközben korán feküdjenek le aludni. Bátorítsa őket „csendes tevékenységekre” - például olvasásra - egy órával lefekvés előtt.
 

A nyaralássorán összeszedett és mások által hazahozott kórokozóknak nem kell megjelenniük az Ön othonában. Kövesse a fenti higiéniai tippeket, hogy biztos lehessen abban, hogy gyermekei egészségesek maradnak ebben a tanévben.

További cikkek

  • Családi útmutató a megfelelő otthoni higiéniáért. January 2021 Családi útmutató a megfelelő otthoni higiéniáért. Tudja, hogy otthonában hol található a legtöbb kórokozó? A következő információk meglepőek lehetnek. Tudja meg, hogyan segíthet a Lysol. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
  • Kórokozók eltávolítása: különbség a tisztítás és fertőtlenítés között. January 2021 Kórokozók eltávolítása: különbség a tisztítás és fertőtlenítés között. Rengeteg felületen megtapadnak és otthona minden, még a legkisebb repedéseiben is rejtőzködnek. Bármikor készen állnak a támadásra. Ez nem egy horror jelenet - ez a teljes igazság a kórokozókkal kapcsolatban. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
  • Hogyan neveljük gyermekeinket, hogy többet tudjanak a kórokozókról? 4 tipp a szülőknek. January 2021 Hogyan neveljük gyermekeinket, hogy többet tudjanak a kórokozókról? 4 tipp a szülőknek. Sajnos a gyerekek és a kórokozók előfordulhat, hogy vonzzák egymást. Szerencsére számos módszer létezik, hogy még a kisgyermekek is megértsék a kórokozók ezen láthatatlan erejét. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
More ideas & tips