Skip to main content

A kórokozók eltávolítása - különbség a tisztítás és fertőtlenítés között

A kórokozók eltávolítása - különbség a tisztítás és fertőtlenítés között

Otthona minden, még a legkisebb repedéseiben is rejtőzködnek és rengeteg felületen megtapadnak... Bármikor készen állnak a támadásra. Ez nem egy horror jelenet - ez a teljes igazság a kórokozókkal kapcsolatban.

 

Mik a kórokozók? 

Nem minden kórokozó rossz. A kórokozók általában különböző formájú mikrobák. Közéjük tartoznak a baktériumok, vírusok, gombák és protozoonok. Testünkön belül és kívül is élnek. Némelyikük olyan helyeken fejlődnek, mint a belek, és elősegítik az emésztésünket, mások a bőrön vagy más felületeken élnek, és folyamatosan áthelyeződnek. Számos jó kórokozó létezik, amelyek segítenek testünket egyensúlyban tartani és támogatják az immunrendszerünket. Sajnos vannak azonban olyan kórokozók is, amelyek negatívan befolyásolják egészségünket, és számos betegséget okoznak, például az influenzát. Ezért fontos tudni, hogyan lehet megszabadulni ezektől a rossz kórokozóktól és megvédeni családját. Az emberek gyakran összekeverik otthonuk takarítását a fertőtlenítéssel.

Azonban nagyon nagy a különbség köztük.

 

Tisztítás:

 

Eltávolítja a szennyeződéseket és a kórokozókat a tárgyak felületéről. A tisztítás lényege a szennyeződés eltávolítása meleg víz és szappan használatával. A takarítás azt eredményezi, hogy otthona tisztának és rendezettnek néz ki, de ez nem jelenti azt, hogy mikroba mentes is. A tisztítás csökkenti a különféle fertőzések terjedésének kockázatát, de nem pusztítja el a kórokozókat.


Fertőtlenítés:

Elpusztítja a kórokozókat a felületekről és a tárgyaktól. A Lysol® termékek használatával a felszínen élő baktériumok és vírusok 99,9% -át megöli*, és jelentősen csökkenti a kórokozók terjedésének kockázatát. Az igazi harc velük szemben nem a tisztítás és a fertőtlenítés közötti választás, hanem mindkettő alkalmazása. A kórokozók terjedésének kockázatának csökkentésére a legjobb módszer az, ha először megtisztítja a felületeket, eltávolítja a lerakódásokat és a szennyeződéseket, ezután fertőtleníti azokat. Már tudja a választ a "Mik a kórokozók?" kérdésre. Legjobb úton van a velük való harcban a Lysol® segítségével.

 

* Az elvégzett tesztek alapján, ahol a terméket a használati utasításnak megfelelően használták kemény, nem porózus felületeken. A termék a következő közönséges megfázást okozó és influenza vírusokat pusztítja el: 39. típusú Rhinovirus, A és B típusú influenza vírus.
** A biocid termékeket körültekintően kell használni. Minden használat előtt olvassa el a címkét és a termékinformációkat.

További cikkek

  • Családi útmutató a megfelelő otthoni higiéniáért. January 2021 Családi útmutató a megfelelő otthoni higiéniáért. Tudja, hogy otthonában hol található a legtöbb kórokozó? A következő információk meglepőek lehetnek. Tudja meg, hogyan segíthet a Lysol. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
  • Hogyan neveljük gyermekeinket, hogy többet tudjanak a kórokozókról? 4 tipp a szülőknek. January 2021 Hogyan neveljük gyermekeinket, hogy többet tudjanak a kórokozókról? 4 tipp a szülőknek. Sajnos a gyerekek és a kórokozók előfordulhat, hogy vonzzák egymást. Szerencsére számos módszer létezik, hogy még a kisgyermekek is megértsék a kórokozók ezen láthatatlan erejét. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
  • Fél attól, hogy gyermekeinek ismét indul a tanév? Íme néhány tipp ennek a kezelésére. January 2021 Fél attól, hogy gyermekeinek ismét indul a tanév? Íme néhány tipp ennek a kezelésére. Új tanárok, új barátok, új tantárgyak - az iskolába való visszatérés izgalmas, de egyben a kórokozók visszatérését is jelentheti. A következő tippek segíthetnek, hogy nyugodtan aludjon. #FertőtlenítésAVédelemÉrdekében Olvasson tovább...
More ideas & tips